Edda, Kölcsey Központ, Unplugged koncert

Karthago: Új album!
2019-02-14
Omega koncert a Főnixben!
2019-02-25

Edda, Kölcsey Központ, Unplugged koncert

Különleges, akusztikus koncerttel várta a rajongókat, a műfaj iránt érdeklődőket az Edda Művek Debrecenben.

Az érdekes és kiváló előadáshoz színvonalas szervezés járt: ingyenesen igénybe vehető ruhatár, a koncertterem bejáratainál pedig csinos, fiatal, piros ruhás hölgyek segítettek megtalálni a helyünket.

Elsötétült a teljesen megtelt nézőtér és Pataky Attila lépett színpadra.

Jó estét jó arcok” köszöntése után, beszólította zenésztársait: Kicska Lászlót, Hetényi Zoltánt, Gömöry Zsoltot, Alapi Istvánt. A tőle megszokott közvetlenséggel konferált, elmondta, hogy az akusztikus muzsikában eldől, ki mennyit tud százon, aztán belecsaptak a lecsóba.

A ma este elhangzó dalok szinte mindegyikére mondható, hogy kultikus, legendás, mindenki ismeri és szereti is: Elhagyom a várost, Minden sarkon álltam már, Egek felé kiáltottam, Állj mellém, Csak bírd ki!

Valentin nap alkalmából, egy rendhagyó és örömteli esemény következett. A közönség soraiból egy fiatalember kapta meg a mikrofont és megkérte a barátnője kezét! Innen is gratulálunk!

Nem is következhetett más, mint az Érzés. Steve egy őrületes gitárszólóval indította a dalt, a közönség pedig egy emberként énekelte a refrént és vastaps zúgott a teremben! Az emelkedett hangulatot az Ima c. dal fokozta tovább. Egy ilyen unplugged koncert az erdőben sétáláshoz hasonlítható, messze a város zaja – nincs nagy hangerő – az apró neszek, zörejek is hallhatóvá válnak. Egy pici intimitás is tetten érhető.

A következő dal a zenekar legutóbbi, 33. albumáról való, amit Pataky Attila a fiával, Gergővel énekelt lemezre és itt is ketten adták elő: A hegyen túl. Az Álmodtam egy világot c. dalban ismét fontos szerep jutott a közönségnek, 6 évestől 66 évesig mindenki teli torokból énekelt. Innentől pedig nem volt megállás: Ördögi kör, Gyere őrült, Háromszor, Álom, Szellemvilág. Magával ragadó, egyben felemelő, közös zenei élménnyé vált a koncert: „Együtt így jó, nincs is rá szó, nem lehet papírra írni, egyszerűen érezni kell!

Egy rövid pihenő után visszatértek a színpadra az est főszereplői, és egy olyan ráadást adtak, ami – Pataky Attila szavaival élve: Nagyon rendben volt! Pont neked, Ünnep, A kör, Ez a föld a miénk, Kölyköd voltam.

A nyolcvanas évek végén, amikor a rockzene veszített népszerűségéből és más műfajok lettek divatosak, Debrecenben egy ház falára valaki, aki nem igazán szerette a zenekart ezt írta ki: Fúj Edda. 1-2 napig maradt így, aztán gondolom egy rajongó átírta erre: Fújj Edda dalokat!

A Kölcsey Központból hazafelé– a több mint kétórás koncert után – sokan így tettek ezen az estén.

Varázslatos koncert volt, köszönet a zenekarnak, a Kölcsey Központnak és a GAG Produkciónak!

http://www.gagprodukcio.hu/

http://kolcseykozpont.hu/

https://edda.hu/

 

 

Szóljon a Rock!

 

 

 

1 Comment

  1. Zsike szerint:

    Szép, gyönyörű szép…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.