Szólt a Rock a Kölcsey Központban.

Ossian: A Reményhozó
2019-04-15
Május 3-án nyit a Barba Negra Track!
2019-04-22

Szólt a Rock a Kölcsey Központban.

Rocklegendák látogattak el Debrecenbe a GAG Produkció szervezésében és szereztek egy nagyszerű estét a műfaj szerelmeseinek.

Vikidál Gyula vagy Varga Miklós koncertje önállóan is megtölti a koncerttermeket, ezen az estét viszont együtt léptek fel. Ugye az István, a király c. rockoperából jól ismerjük őket, de a P.Box zenekarban is mindketten voltak frontemberek a 80-as években (Érdekes, hogy a P.Box örökségét éppen a debreceni Koroknai Árpiék viszik tovább). Ezeket a mára már legendás korszakokat idézték meg, olyan dalokkal, melyek a személyiségükhöz köthető, tőlük hiteles. Természetesen rockzenekari hangszereléssel szólaltak meg a nóták, amiről a B52 zenekar gondoskodott: Pálmai Zoltán dobok, Ács András basszusgitár, Szűcs Janó gitár, Jankai Béla billentyűs hangszerek, Kálmán György ének. A ma esti koncert kezdéseként saját számokat adtak elő, később megtudtuk, hogy a nyáron új lemezzel jelentkeznek. Kíváncsian várjuk!

Janicsák István volt a következő fellépő, aki – ezt kevesen tudják – a Z’Zi Labor zenekarral a Queen előtt lépett fel a Népstadionban, 1986-ban. Most is sikerült megénekeltetnie a közönséget, stílusosan a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdallal. A TriÁsz formáció következett, Jankai Bélához és Kálmán Gyurihoz Sipos Peti csatlakozott és olyan legendás előadók dalait adták elő, mint Cserháti Zsuzsa és Révész Sándor.

Vörös István volt a következő fellépő, aki mindenkit magával ragadó hévvel és lendülettel fokozta tovább a hangulatot.

Ezután jött el a pillanat, amikor Vikidál Gyula dinamitként robbant be a színpadra. Úgy énekelt, olyan őserővel, olyan alázattal, amely szűnni nem akaró vastapsot váltott ki a közönségből!

Varga Miklós is mikrofont ragadott, legismertebb dalain keresztül bizonyosodhattunk meg rendkívüli hangterjedelméről. Felváltva énekeltek, kölcsönösen tisztelve egymást.

A fináléra az est minden szereplője a színpadon volt, a közönség pedig talpon! Így énekelték, énekeltük el a magyar rockzene legendás himnuszát, melynek címe: A zöld, a bíbor és a fekete.

Felejthetetlen koncertet adtak a Rocklegendák. Két és fél óra rockzenei esszencia, nagyszerű zenészek, kiváló énekesek.

A koncerten elhangzott dalok: B52:Mindentől távol, Néhány perc, Vándor csillagok. Janicsák István: Szerelem a tudatodat, Tavaszi szél, Vágyakozás, No women,no cry, Honky tonk women. Triász: Elfelejtett dal, Sose repülj az angyalokkal, Válaszok. Vörös István: Tele van a város szerelemmel, Hajsza közben, Nyári éjszakák, Minden percért kár. B52: Csak a szél. Vikidál Gyula: Dinamit a vérem. Varga Miklós: Őrült lány,Vikidál: Igazság,Varga M: Halálkatlan,Vikidál + Sipos Peti: Üzenet a távolból,Varga M: Másnak szól,Vikidál + Sipos Peti: Szegény Magyarország,Vikidál: Tinédzser dal,Varga M: Európa. Ráadás:Varga M.: Oly távol vagy tőlem /István a király/,Vikidál Gy: Menj tovább,Mindenki: A zöld, a bíbor és a fekete

Köszönet a GAG Produkciónak és Derencsényi Istvánnak a nagyszerű fotókért!

Szóljon a Rock!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.