Boldog nőnapot!
2019-03-07
Hamu és gyémánt – Cserháti Zsuzsa 70 – Kölcsey Központ
2019-03-13

Tűzvihar tombolt Debrecenben!

Az 57 éve létező Omega együttes, Tűzvihar c. turnéja érkezett Debrecenbe. Az óriási érdeklődés már a Főnix Csarnok közelében nyilvánvalóvá vált, szinte mindenki a koncertre igyekezett.

Rugalmas és gyors volt a beengedés, este 7-re az ülőhelyek szép lassan meg is teltek. A küzdőtéren sok-sok fanatikus Omegás között, különleges rajongókkal találkoztam. A németországi Omega Baráti Kör két kedves, szimpatikus tagja is ideutazott a cívisvárosba a koncert kedvéért! Innen is nagy tisztelettel üdvözlöm őket! Életfogytig rock and roll!

http://www.omegafreunde.de/

Elsötétült a nézőtér és elkezdődött a varázslat! A Babylon c. dal feszes tempójára azonnal beindult a közönség: ováció, taps, sikítás. A zenészek óriási lendülettel vetették magukat a koncertbe, hihetetlen energiát közvetítettek a színpadról.

A látványt meg sem próbálom szavakkal leírni, a képek, a vetítések, a lézer, a füst, mind-mind tökéletesen harmonizált a ZENÉVEL. Igen, így nagybetűvel, hiszen mégis ez volt a legfontosabb.

Minden egyes dal után taps, vastaps zúgott a nézőtéren. A Ballada a fegyverkovács fiáról c. himnusz elhangzásakor bizony könnyek csillogtak fiatalabbak és kevésbé fiatalok szemében is. Igen, az Omega zenéjének ereje van! Ismét egy nagyszerű Omega szám következett: Ezüst eső.

Az éjszakai országúton c. dallal Laux Józsefre és Somló Tamásra emlékeztünk. A Fekete pillangó refrénjét az egész aréna egy emberként énekelte: „Szállj, csak szállj tovább, kitárt karom útvesztő, fagyos lett a szívem, kemény, mint a kő, menekülj, amíg nem késő!”

Az Addig élj! c. szám angolul, egy amerikai sorozatban (Future Man) is elhangzik, ezt a kivetítőn is megtekinthettük:

A Hajnali óceán megidézése elképesztően élethűre sikerült:

A zenészek egytől-egyig fantasztikusan muzsikáltak, élmény volt az eredeti és a fiatalabb tagok játéka is.

Kétszer tapsolta vissza őket az értő és hálás közönség, ekkor megkaptuk az Omega legismertebb és a koncertek elmaradhatatlan dalait: Léna, Gyöngyhajú lány, Petróleumlámpa.

Ezen az estén az Omega minden várakozást felülmúlóan teljesített, igényes és látványos koncerttel ajándékozta meg a rajongókat. Ők maguk, a zenekar a bizonyíték arra, hogy a rock örök és elpusztíthatatlan!

OMEGA:

Benkő László – billentyűs hangszerek

Kóbor János – ének

Molnár György – gitár

Debreczeni Ferenc – dob, ütőhangszerek

Közreműködők:

Szekeres Tamás – gitár

Szöllőssy Katalin – basszusgitár

Földi Albert – billentyűs hangszerek

Bárkányi Mónika – vokál

Csordás Levente – vokál

Elhangzott dalok:

Babylon, Varázslatos, fehér kő, Tűzvihar, Egy lány nem ment haza, Csillagok útján, Napot hoztam, csillagot, Ne legyen, Ballada a fegyverkovács fiáról, Metamorfózis I., Ezüst eső, A holló, Az éjszakai országúton, A bűvész, Gammapolis I., Éjféli koncert, Fekete pillangó, Addig élj!, Hajnali óceán, Mozgó világ, A kereszt-út vége

Léna, Gyöngyhajú lány,

Petróleumlámpa

 

Köszönet a https://broadway.hu/ jegyirodának!

 

 

Szóljon a Rock!

 

 

1 Comment

  1. Zsike szerint:

    Libabőr…Omega!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.